Recomanacions per un joc més àgil i correcte

Un cop més ens han arribat queixes de “joc lent” en un dels nostres tornejos. Donat què aquestes circumstàncies afecten no només al nostre grup de l'Associaició, si no també als restants jugadors del camp, voldríem fer-vos memòria d'unes quantes recomanacions per a fer més àgils i agradables els nostres tornejos.

- Estem jugant campionats, no juguem partidetes d’amics. Això vol dir que qualsevol comportament en el camp afecta a la nostra partida i a tot el col·lectiu.
- Juguem d’acord a Regles establertes i amb Normes d’Etiqueta que fan més àgil i més correcte el nostre joc i el de la resta de jugadors del camp.
- L’ús de telèfons mòbils s’ha de restringir exclusivament a casos d’emergència i amb el timbre apagat; no es pot anar jugant i fent feina a l’hora.
- L’ús d’instruments de medició encara no està totalment regulat per la Federació. Tot i això, es prega fer-ne ús sempre que no endarrereixi el ritme de joc.
- Fer-ne 3 swing de pràctiques abans de cada cop no garanteix un bon cop, només retarda el ritme de la partida.
- No podem cridar per avisar-nos de boles trobades i d'altres incidències. Els crits se senten també des d'altres forats i molesten.
- Quan s’han esgotat tots els punts stableford de la targeta s’ha d’aixecar bola. Si encara es vol fer l’últim putt, encara; però no es pot continuar jugant 4 o 5 cops més per a divertiment.
- El carret de pals o el buggy s’ha de deixar al costat de sortida del green
- Els jugadors amb buggy o moto han de procurar anar a la seva bola amb tots els pals susceptibles de jugar i estalviar-se anar i tornar del buggy.
- Les targetes s’omplen fora del green i sense retardar el joc de la següent partida.
- El ritme de joc el marca la partida de davant, no la del darrera. Si es perd forat (un forat sense jugadors) s’ha de facilitar el pas a la següent partida.
- El reglament marca 5 minuts com a límit per a buscar una bola perduda.
- És recomanable jugar una “bola provisional” quan hi han indicis de bola fora de límits o bola perduda (ambdós casos són obligatoris repetir cop, no es pot “dropar”) Si es juga “bola provisional” s’ha de dir què és provisional i indicar quina bola es juga.
- Quan es tenen dubtes de quina regla aplicar, és recomanable jugar dues boles i fer la consulta al final, abans de signar i lliurar la targeta.


El Comité Esportiu de l'ACPJG

COSTA BRAVA: Final Copa Federació


Dijous 25 d'octubre
Lloc: Golf Costa Brava 
Final de la Copa Federació 2012
Limitació hàndicap: 24 homes, 30 dones



Jordi Gonzalvo acabant amb par del camp, guanyador destacat del torneig que finalitzava la Copa Federació d'aquest any, seguit de cinc jugadors empatats a +4: Corgos, Vidal, Chàfer, Pou i Masnou.
Antonio Corgos va seguir guanyant de llarg la classificació Scratch.

Computant les 3 millors targetes dels 4 tornejos, aquest és el quadre de guanyadors de la Copa Federació 2012:
Guanyador Copa 2012: Jordi Gonzalvo
Guanyador classificació Scratch: Antonio Corgos
Segon classificat Copa 2012: Ramon Chàfer
Tercer classificat Copa 2012: Albert Masnou
Guanyador classificació Senior: Francisco Martínez
Guanyadora classificació Femenina: Núria Pastor
Guanyadors tornejos: Francisco Martínez, Robert Moragues, Renée Zeichen i Jordi Gonzalvo.
Veieu aquí les Classificacions finals de la Copa Federació 2012


* Nota del Comitè Tècnic: Per segona vegada, alguns jugadors del nostre col·lectiu han alterat el recorregut oficial d'una competició jugant un forat fora de l'ordre establert per a la competició.
Per desconeixement de les Regles que s'haurien d'haver aplicat, en ambdues ocasions, els jugadors han estat desqualificats.
Si alguna vegada us trobeu en una situació similar, el procediment correcte és tornar al forat corresponent sempre que no s'hagi començat a jugar el següent forat errat. Ja en el forat correcte, sense comptar ni anotar cap dels cops fets en el forat errat, jugar el forat que pertoca i afegir-li 2 cops de penalització.
en caso de alterar el recorrido establecido en una competición Stableford, se aplicará la Regla 11-5, que a su vez remite a la Regla 11-4-b:
Si un competidor,(...) juega una bola desde fuera del lugar de salida, incurre en dos golpes de penalidad, y debe jugar una bola desde dentro del lugar de salida"

Resultats El PRAT: Copa Federació 3er torneig


Dimecres 10 d'octubre
Lloc: Real Club de Golf El Prat
3er torneig de la Copa Federació 2012

Limitació hàndicap: 24 homes, 30 dones


Nou recorregut. Aquest any s'ha jugat el recorregut blau que està format per els 9 primers forats del recorregut groc i del 10 al 18 del recorregut rosa. És el conjunt de 18 forats menys difícil d'El Prat.
El camp bé. Una mica malmès pels porcs senglars i els greens, a primera hora molt mullats i els dels recorregut rosa, encara amb rastres del manteniment de punxat.
Els del Prat, tot celebrant el seu centenari "De Pedralbes a El Prat", ens van oferir, a l'acabar el torneig, un magnífic cóctel farcit amb gustoses delicatessen.
Foto Arantxa Parejo (RCGEP)
Renée Zeichen s'ha endut el torneig amb un resultat de +1, seguida de Jordi Ríos, +3, i el quartet Gallardo, Chàfer, Armengol i Gonzalvo, amb +4.
Alfonso Gallardo amb 24 punts liderà la classificació scratch del torneig.

Amb tres tornejos ja, la Classificació de la Copa Federació l'encapçala Santi Malia amb 97 punts, seguit amb 95 per Alberto Ruiz i Chàfer i Gonzalvo amb 94.
Antonio Corgos segueix dominant la classificació scratch.
Veieu aquí les Classificacions actuals de la Copa Federació 2012